jatuh suka pandang pertama xD

hai-hai korang...aku nak update tentang dia ni lama dah...tapi sebab aku menjadik gler untuk men'join'kan diri aku ke segmen,contest dan sebagainya sampai lupa nak update..*panjang mukadimahnya.aku tak taw korang paham ke tak*x__x


jeng jeng jeng .. korang kenal dak dia sapa?aku memang minat gler la kat dia ni...aku tak taw sangat pasal diayg aku taw just nama dia ja,. chicco jerikho...tu ja,,,bagi aku dia tersangattttt laaaa heeennsseemmm!!!!walaupun membe2 aku kata dia tak hensem,tapi pandangan mata kita berbeza2 kan?:D


tapi,lepas aku selidik biodata dia,,akhirnya !!! dapat la serba-sedikit...jom aku nak share...

Nama Asli
Chicco Jerikho Jarumillind

Tanggal Lahir
03 Juli 1984

Tempat Lahir
Jakarta

Kewarganegaraan
Indonesia

 Ayah
Chana Jarumillinal

Ibu
Debby

Kekasih
Laudya Cynthia Bella

Populer Sejak
Membintangi sinetron "Cinta Bunga" (2007)


ni gambar dia dengan luna(bunga citra lestari)..dalam bayu cinta luna(bcl)..ditayangkan ditv9 pada setiap hari isnin-jumaat jam 5.35 petang..

sekian,itu je..hehehe...daaa...

1 comment:

  1. The first picture really looks like Awal !

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.