Kerja tapi tak dapat gaji!

Assalamualaikum..Za baru bersemangat nak kerja dekat satu kedai ni..kedai tu ada jual hadiah and toys untuk budak2.*orang dewasa pun boleh* Za baru jumpa owner kedai tu tadi..tapi dia nak Za berkerja seminggu tanpa gaji kat kedai dia.then,lepas pada seminggu baru nak tentukan confirm atau tak dapat kerja tu dan baru dapat gaji..hemm...ramai cakap macam rugi..tapi,Za fikir2 balik memang banyak rugi..andai kata kalau tak dapat kerja tu,minyak moto lagi..masa lagi..tenaga yg telah digunakan..aiyoo..banyak oo buat tapi tak dapat gaji..gaji maksudnya RM @ duit..!!giler oo...macam free ja berkhidmat untuk kedai dia..kerja dari pagi sampai malam.nak balik tu pulak 1 hal,jalan kawasan nak balik rumah Za gelap.takut la kan..Za ni perempuan.macam2 boleh jadik..so,Za dah buat keputusan nak cari kerja dekat kedai lain je..Mak ngan ayah cakap baik kerja kilang,balik pun awal.duit pun masyuk banyak jugak..hemm..any idea dari korang?

p/s : disebabkan Za tak dapat kerja lagi,boleh tolong Za? [ KLIK SINI | KELIK SINI | KELIK SINI ]

5 comments:

  1. Sarankan tak payah keja kat sana.... keja klu lepasan ini mcm ni lah..... Sabar mesti boleh dapat yg len

    ReplyDelete
  2. Kalau 2 hari tue bolehlah juga...nie smpai seminggu..len mcm je...bek jgn keje kat situ..

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.