Resipi Sayur campur versi campak-campak




Assalamualaikum..Mari-2 nak share resipi yg simple tapi sedap lagi berkhasiat..Za suka sangat makan sayur campur..Yang ni versi simple yer..Kita masak mungkin cara berbeza,yg ni cara Za..Za masak campak-2 ja semua ni..


RESIPI SAYUR CAMPUR VERSI CAMPAK-CAMPAK

Bahan-bahan :

- Sayur bunga kobis
- Kobis
- Kacang buncis
-Lobak merah
-Brokoli
-Bawang putih
-Bawang merah
-Sedikit serbuk kunyit
-Sedikit garam

Cara masak :

-Panaskan minyak,tumis bawang putih dan bawang merah..
-Masukkan bunga kobis,brokoli,kobis,kacang buncis dan lobak merah.
-Masukkan sedikit serbuk kunyit dan sedikit garam.
-Kacau kesemua sayur dan tunggu beberapa minit untuk masak.


Ok,dah siap..nama pun simple..Yang penting,campak ja ok.. :P



18 comments:

  1. sedap tuh, tapi akak tak boleh makan kacang buncis.. nanti tempah penyakit namanya.. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. sy pon suka je resipi campak2 macam ni.. bab sayur memg campak campak je.. sebb x makan sayur.. hahahaha.. tp dah asben makan, kena laa masak jugak.. =) good recipy..

    ReplyDelete
  3. Nad pun suka sayur campur. Ratah macam tu jek...sedapnya!

    ReplyDelete
  4. Campak2 yang best tu,.sesuai ngan org bujang XD

    ReplyDelete
  5. sayur campur mmg resipi campak je apa yg ada dlm peti ais..sentiasa mnjadi..

    ReplyDelete
  6. CN kalau goreng sayur mmg versi campak2 jer ;)

    Jemput join segmen CN yer ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  7. Haha bagus dah pandai masak hihi. Nad jenis tak makan sayur tu yang tak pernah pulak nak masak sayur ni hehe :p

    ReplyDelete
  8. Cik jarang masak syur macam nie dik za..hihi..

    ReplyDelete
  9. Ct ..Yang campak2 tula jadi sedap tu hehehe

    ReplyDelete
  10. akak pun suka main campak2 ja kalau masak sayur ni....heee

    ReplyDelete
  11. bagus untuk yang tengah jaga badan.. hehehe

    ReplyDelete
  12. anis xberapa makan sayur tapi nampak macam sedap..hihi

    ReplyDelete
  13. Sama la dengan akak pun. Masak pakai campak-campak ja, janji ada rasa.

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.