Tips penjagaan beg tangan agar tak mudah rosak




Assalamualaikum..korang suka kumpul beg tangan tak?Za suka sangat2..pantang nampak yg lawa sikit,mesti beli..tapi ikut kemampuan lah..hehe..ok straight to the point lah erk,korang jaga tak beg tangan korang tu?Kali ni Za nak share tips penjagaan beg tangan agar tak mudah rosak.jom baca..


Simpan beg dalam kain jenis 'flanel' atau plastik dan masukkan dalam ruangan yang kering dan tidak lembap.


Jangan lupa isi bahagian dalam beg dengan kertas pengisi agar bentuk beg tangan tidak berubah.Korang boleh gunakan kertas surat khabar terpakai atau plastik bungkusan pun boleh.


Masukkan satu pek kecil silica gel ke dalam beg untuk menjaga kelembapannya.


Keluarkan beg secara berkala,misalnya seminggu sekali dan anginkannya supaya tak berhabuk atau berkulat.


Jauhkan beg dari sinaran langsung cahaya matahari ataupun cahaya lampu supaya warna beg tak cepat pudar.


P/S : Dah baca?Rajin-rajinlah picit nuffnang di blog ni..hehe..

14 comments:

  1. akak ni kalau pakai handbag ganas sikit...hi hi hi, baru jer cerita hari tu...

    ReplyDelete
  2. tehaa masukkan dalam box je. total beg tangan separuh box gak la.. hahaha. tp ada 2, 3 beg rosak.. still simpan.

    ReplyDelete
  3. nice info siti. tp kite nie jenis y lasak sikit. hihi.

    ReplyDelete
  4. lya jarang beli handbag..bagus juga info ni

    ReplyDelete
  5. info thorbaikk..thanks for sharingg dear :)

    ReplyDelete
  6. ermmm
    tak letak silica tu tkpe ke
    kalau kring xleh ke ?
    nice sharing tip
    penuh sangkut2, MG msuk dalam kotak tolak bawh katil ..haha

    ReplyDelete
  7. aaaaaa.... terima kasih la za share kat sini... akak pon mati akal dah banyak bag rosak... kulit dah terkoyak2 walaupun tak pakai... huhu seday tak... beli kat guazhou lak tu...

    ReplyDelete
  8. macam mana buat border tulisannya boleh bertuka putih hitam dlmnya...

    ReplyDelete
  9. Owh..ok.
    Thanx a lot ye.
    Silica tu saya memang buang. Takut anak jumpa..n swallow.

    ReplyDelete
  10. thanks for the info...btw beg2 CS ni murah2 je...so mmg xbrp nak jaga sgt..rosak ja, beli lain...huhu...tapi ok la...bukan sebulan sekali beli yg baru...tahan la jugak 6-12 bulan..hehe

    ReplyDelete
  11. Terima kasih atas info sis ;)

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.