Cara buat duit dengan blog

Assalamualaikum..Sapa yg taknak duit,betul tak?Sekarang dah bermacam-macam cara boleh dapat duit dengan hanya ada blog,facebook,twitter,instagram dan sama waktu dengannya...Yang penting banyakkan usaha untuk tingkatkan jumlah duit tu..Setakat 2 tahun Za menenggelamkan  menceburi diri dalam dunia blog,Za dah join beberapa laman side income yg boleh dipercayai..Jomlah sama2 sign up..taknak pon takpa,tak paksa..Just nak share kat korang. :)

1. 8share  [ DAFTAR SINI ]
- Salah satu yg Za aktif sekarang..boleh kata lumayan jugak lah...ramai blogger yg dah join dapat beribu-raban,tapi Za kan blogger yg suam2 kuku *tak femes maknanya* dapat lah dalam ringgit sen2 ja.. Ok,macam mana 8share boleh bagi side income kat kita?Pihak 8share akan bagi kita iklan,pas tu,kita kena share link iklan yg diorang bagi tu,terpulang kat  korang nak share dalam fb ka,twitter ka,instagram ka,dan sebagainya..jangan SPAM sudah ya..lepas tu,dah korang share iklan,1 klik korang akan dapat 20sen.kalau 50 orang klik iklan tu,korang dah dapat RM10..banyak kan?RM50 dah boleh cash out..

                                 [ CASH OUT SATU ] [ CASH OUT DUA ]



2. WhoHAA [ DAFTAR SINI ]
-Yang ni bukan duit..tapi jawab survey yg diorang bagi..korang collect points,dan kalau dah cukup point,korang boleh tebus barang yg bersesuaian dengan points korang tu.. macam2 ada..nak taw lebih lanjut boleh klik link di bawah sebab Za ada buat entry pasai ni..Dan Za pernah tebus topup dari WhoHaa..

                                  [ JOM DAFTAR WHOHAA ]   [ TEBUS TOPUP DARI WHOHAA ]


3. Nuffnang  
-Yang ni ceq tak berapa nak taw sebab tak pandai bab2 Nuffnang. boleh tanya kat otai kot..huhu.. tak pernah cash out lagi..sedih dak..


Ok lah,setakat tu ja yg Za ada..jangan risau,semua free ja daftar.cuma perlukan internet ja lah..hehe..bye !

P/S : Duit hadiah segmen,GA di blog semua beli guna duit di  blog..


15 comments:

  1. Kak Za naktanya boleh ??? Semua yang diatas itu perluka nombor kad pengenalan ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..perlukan nombor kad pengenalan..

      Delete
  2. memang oshem kan, tapi, 8share shad dah kena suspended.. hehe..
    skrg ni main churp2 (nak kumpul bagi cukup rm500 baru cashout), whohaa ( kumpul point untuk redeem top-up), nuffnang (tiap hari kena ada 200uv - tuk dpt cpuv), join giveaway (part ni mmg best sekali) :D ... nice sharing dear :D

    akuvsdiashadhira.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Banyak cara nak buat duit. atas rajin malas jee

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum... siti zawiah,

    thanks sudi berkongsi ilmu nie.. mselim3 takder akaun 8share dengan whoHAA.. tak berapa faham sangat.. nuffnang nie boleh ada income...

    mselim3

    ReplyDelete
  5. 8 share dah kena suspended...sedihhh~

    ReplyDelete
  6. camne nak dapat 8share bnyk2. hehe. nice tips :)

    ReplyDelete
  7. Dulu mase akk x aktif blog akk ada join 8share..pastu akk tinggalkan kejap 8share..bebaru ni baru aktif blk..tapi syg bila bukak blk akaun duit yg akk kumpul dulu tu 8share delete camtu jer..padahal sikit lagi nak boleh cash out...sedih tul...skrang baru nak kumpul balik..

    ReplyDelete
  8. CT guna nuffnang ajelah.. tak ade ratus ribu raban.. bolehla income yang cukup cukup makan kikiki..

    ReplyDelete
  9. Wah, boleh cuba untuk dapat side income ni :) thank share Za :)

    ReplyDelete
  10. nice sharing
    bloggerkocong.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Betul tu, semua kat atas tu merupakan did income zumal...

    ReplyDelete
  12. tak pernah jumpa wohaa tuu. nk jawab survey mmg malas. ahhaha

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.