Semeling Street Art

Assalamualaikum..Hari Selasa yg lepas,Za sempat pi Semeling Street Art di Pekan Semeling..Taw tempat tu pun sebab tengok kawan-2 fb post gambar diorang pi sana..Dah start tengok,jadik macam "Eh,tak boleh jadik ni.Aku kena pi jugak!!"haha..So,selamat dah pi..Lokasi dia betul-2 dalam pekan Semeling tu lah..Area Sungai Layar..*maafkan kalau salah* Nak taip panjang-2 pun tak boleh rasanya sebab nak upload gambar pun dah jadik long entry..Ushar gambar ja la noh..Biar gambar berbicara..

Ni lah Semeling Street Art.Belakang rumah Cina sebenarnya..



Za paling suka yg ni..comel..













konon2 dia lah yg angkat tu











tengah pujuk doraemon nangis


Model,maybe? :p


banyak-2 gambar,baru jumpa gambar kita.. :P




Upin Ipin pun ada















kartun tv3 kan?












nak jadik rama-rama katanya

Ok..banyaknya gambar..haha..Rasa macam sikit ja masa tangkap hari tu..:P Siapa dua orang dalam gambar ni?Kawan Za dari kecil,tadika,sekolah rendah dan sekolah menengah pun sekali..Alhamdulillah masih berkawan sampai sekarang..Eh,terlencong pulak cerita yer..Maaf..Haa,sapa-2 yg nak pi tu,pi je lah..Sentiasa ramai orang..Banyak lagi yang tak sempat nak tangkap gambar sebab petang tuu hujan..Lain kali nak pi lagi.. :D

P/S : Entri yg terpanjang sepanjang berblog rasanya..hahha..penuh gambar pulak tu..


19 comments:

  1. Ya Allah tak tahu plak ada benda2 ni.. asal balik kg jarang lah keluar umah.. hehheh

    ReplyDelete
  2. comel nya :) memang budak2 suka lah kalau dapat tengok benda ni. :)

    ReplyDelete
  3. Semua gmbr cntik..panda dan angry bird tu comel :)

    ReplyDelete
  4. cantik cantik za... wahhh baru akak dapat tengok za... selama ni dok tertanya-tanya jer...

    ReplyDelete
  5. best nye ...siapa yg suka berposing tu,ni memang tempat dorang buat photoshoot la hehe

    ReplyDelete
  6. menarik ni. macam dekat shah alam punye tempat.

    ReplyDelete
  7. cantik2 semuanya..belakang rumah je ye..

    ReplyDelete
  8. menarik..dulu dok lalu lalang kat pekan semeling tak de plak benda2 cenggini...balik kg nanti kena pegi jugak ni

    ReplyDelete
  9. wahhhh dah macam-macam sekarang ni.. menarik pula tu

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #10. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/11/senarai-url-blog-10.html dan pemenang bertuah telah diumumkan http://www.mialiana.com/2014/11/pemenang-bertuah-url-blog-10.html

    Maaf.. baru sempat nak blogwalking ke sini.

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  10. Alahai comel betul gambar..jenuh tangan nak scroll sampai bawah entri..haha

    ReplyDelete
  11. Jom za kita p sama2 nak ? .. Saya tak pernah pergiiiii .. Hahaha ..

    ReplyDelete
  12. Tak tau plak akak.. itulah macam kan sekarang.. apapun semua cantik2..

    ReplyDelete
  13. comel giler! semua kartun yang akak suka ade! ya Allah! excited!

    ReplyDelete
  14. Pekan Semeling terletak di negeri mana? Cantik semua art.. :)

    ReplyDelete
  15. wow, menarik! banyak tempat dah ada street art ni. ^^

    ReplyDelete
  16. Wowwwww!!!! bestnya za..betul ke kat semeling nie????? dekat jer la.. nak pi la.. =D

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.