Ambil angin pantai

Assalamualaikum..Minggu lepas Za keluar pi pejabat pos untuk pos hadiah pemenang giveaway yg Za anjurkan..Dah habis pos hadiah,tengok macam awal lagi..So,rasa macam nak melencong pi tempat lain.Dan sampailah di Pantai Merdeka.Za memang suka pantai..Sejuk ja..tengok air laut,macam terapi untuk diri ni..Syok ja..hehe..Meh nak tempek sikit gambaq kat sana..







Pantai Merdeka ni terletak kat Kota Kuala Muda..Tapi still dalam Kedah..Tak jauh pun dari rumah Za..*tapi jauh la sikiiittttt,sikit ja tak banyak* Macam2 kemudahan ada..Contohnya,surau,tandas awam,taman mainan kanak2..kot2 nak bawak anak2 main ka...Dan yg paling best,kalau korang nak bermalam kat sini pun boleh..Boleh pilih nak sewa chalet?Atau berkhemah kat tepi pantai?Pasai chalet tu,google lah..hehe..Sebab Za tak taw sangat tentang tuh..Yang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii bestnya,korang boleh naik bot pi seberang..Ada apa kat seberang?Ada Tanjung Dawai..Tanjung Dawai terkenal sangat dengan hasil laut..Kalau nak borong belacan,ikan kering..bolehlah pi sana..Soal tambang bot murah ja kot..Eh terbanyak pulak taip..hohoho..ok lah,daaaa ....


P/S : Suka dengar lagu Cinta di Pantai Merdeka.... :P
P/S LAGI : Nampak dak pokok hujan dalam gambaq?Masa on the way nak balik,hujan turun..basah lokoih lokoih  lencun..sebab naik moto.. :P


15 comments:

  1. Cantiknya za..lya pun suka pantai dah lma x gi pntai

    ReplyDelete
  2. lama dah x p pantai merdeka, depa kata pantai la ni kui kotoq, betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada event apa2 kat pantai,kotoq lah..tapi,sekarang dah ada pihak idaman yg bersihkan.. :)

      Delete
  3. dah lama tak ke pantai sejak jadi ibu kepada sorang anak.. hihi salam perkenalan dari eija... jgn lupe follow blog eija yer

    ReplyDelete
  4. Waaaa pantai... my paberet tu za... eh kat kedah ke? biar betik ada pantai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kak..Kat Kedah..Pantai Merdeka.. :)

      Delete
  5. lama tak pi PM. last pi masa kem sekolah darjah 6 kot. haha

    ReplyDelete
  6. lamanya rasa tak lepak kat pantai . perlis tak ada pantai macam ni

    ReplyDelete
  7. lama tak jalan-jalan tepi pantai..bukan apa..sekarang ni banyak sangat 'maksiat' yang cemarkan pemandangan :(

    ReplyDelete
  8. teman pun suka tengok laut.. suka dengar bunyi ombak.. suka jalan2 tepi pantai.. huk2.. bila la nak rasa macam tu lagi

    ReplyDelete
  9. suke dgr bunyi ombak
    tapi xboleh lame dok kat pantai tu, mesti melekit

    ReplyDelete
  10. timm nma ja org kedah..xpenah pi sana lgi lar..huhu..

    ReplyDelete
  11. TAk pernah jejak lagi kat sini..hehe..

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.