buah limau bali..ooohh lama tak makan.

aku yg kupas ni


yes..dah baca tajuk.buah limau bali..korang tak taw?pi google tentang buah ni..tapi kalau yg dah taw tu.mesti  kata.." buah ni pun nak tunjuk" . suka hati ler..tak suka?tu button X kat atas tu ada..dipersilakan tekan..*tapi jangan laa..* :P lama tak makan buah ni..adik aku yg bawak balik mai rumah.dia kata ambik dekat kampung membe dia..kat mana pun tak taw la..

kat bawah ni ada aku cari sikit khasiat buah ni . jom baca .



Manfaat lain limau bali, ianya mampu membersihkan sel darah merah yang telah tua di dalam tubuh dan menormalkan hematokrit (percentage sel darah per volume darah). Sekaligus sebagai sumber antioksidan bagi penyakit kanser.

 Selain dimakan buahnya, limau bali sering diolah dalam bentuk jus. Semasa membuat jus, anda boleh mencampur limau bali dengan bahan atau buah lainnya, sehingga rasanya jadi lebih nikmat.

#Sumber vitamin C dan menurunkan kolesterol
Makan dua “ruang” (ruang dalam buah) limau bali ukuran sedang setiap hari untuk mendapatkan manfaatnya secara maksima.

tu je yg dapat aku kongsikan..nak lagi pi google naa.. taip ja LIMAU BALI .berduyun-duyun keluar:)

5 comments:

  1. Lissa suka makan buah tuu~! >.<

    ReplyDelete
  2. Lamanyaa tak makannnn, gulpp! *telan air liur*

    ReplyDelete
  3. lama jugak rasanya kakak tak makan buah limau bali ni...

    ReplyDelete
  4. lissa : sama la..:)
    aina : lepas ni mengidam la tu..*gurau je*
    farah : susah nak jumpa sekarang ni.. :(

    ReplyDelete
  5. Hanim suka makan buah ni. Tapi dah lama dah tak makan sebab jarang jumpa hehe

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.