Cara buat sticky post





apa tu sticky post?alaa yang entri melekat dengan gam gajah tu..tak tahu buat?jom za ajar...


step by step :

1.buat entry..
2.dah siap karang entry?publish entry korang tu..


3.cari post korang.





4.dah jumpa?klik EDIT .




5.akan nampak entry yg korang publish/karang tadi kan? eh,jangan tekan update lagi..korang tak salah masuk..tengok step ke -5 pulak..


korang cari post setting dekat tepi sebelah kanan..tekan PUBLISHED ON..tick set time and date..letak la tarikh dan masa entry korang sampai bila nak bagi melekat.



6.dah set masa dan tarikh?klik UPDATE.

dah siap..:D






p/s : selamat mencuba..kalau ada pape pertanyaan sila ke fanpage za..ada di kanan sidebar..:)

6 comments:

  1. Wah senang je rupenye yer... Akhirnye tawu jugak heee thanks yer :-)

    ReplyDelete
  2. thanks ajo kan...akhirnyew dpt gak tau..thanks a lot

    ReplyDelete
  3. ouh mcm tu hehe baru tahu,,tapi takde pulak butang tick.. huhu :D

    ReplyDelete

 
'Copyright 2014 | Blog Siti Zawiah
Designed by BISMI DESIGN ARTZWORK.
Credit watermark by AINA KAMAL.